קינוחים אלבניים מורכבים מפירות מקומיים ומהם עושים לפתנים וסוגים שונים של עוגות או פשטידות מתוקות. עוגת אגוז אלבנית עם זיגוג לימון היא דוגמה טובה לקינוח כזה. פירות הדר, כמו תפוזים ולימונים משמשים כמרכיבים העיקריים בקינוחים אלבניים רבים.
בנוסף, האוכל האלבני מכיל הרבה סוגים של פודינג, החשוב שבהם הוא האושאף (Oshaf) שעשוי מחלב כבשים ותאנים.
למטבח הטורקי, הבלקני והאירופי יש השפעה רבה על הבישול האלבני שהפך לידוע מאוד בזכות המזון התזונתי והטעים שבו. כמעט לכל מחוז באלבניה יש התמחות מיוחדת, אם כי בישול של בשר בגריל, במיוחד כבש, והכנת פשטידות שונות נפוצה בכל רחבי הארץ.
מרכז ודרום אלבניה ידועים בזכות המגוון הרב של הירקות, שמן הזית והלימונים מסוגים שונים שגדלים שם. מנת קרפיון (Tava e Krapit) פופולרית במיוחד בשקודרה בעוד שדג ה-Koran עם האגוזי מלך אהוד במיוחד באיזור פוגרדץ. מנות דגים אחרים מאוד פופולריות באזורי חופי הים היווני והאדריאטי. אלבניה ידועה גם במגוון של מאפים; מספר גדול מהם נפוצים ברחבי הבלקן ואסיה כגון הבוריק (בעברית: בורקס). עוד אחת מהם היא Ballokumja, עוגיה מסורתית מקמח תירס, חמאה וסוכר, שמקורה בעיר אלבסן.
כתוצאה ממזג האוויר הים תיכוני הנוח, אלבניה ידועה גם במגוון זני הענבים מהם מכינים כאן יינות לבנים ואדומים משובחים. המוכרים יותר הם: מרלו, קברנה, פינו נואר, Kallmet, סוביניון, ריזלינג ועוד…
המשקה האלכוהולי הכי נפוץ באלבניה הוא הראקי (דומה לגראפה, המרכיב העיקרי בו הוא בדרך כלל ענבים). באיזורים אחרים של אלבניה, Korça ו-Dibër, משתמשים בשזיפים כדי להכין ראקי וב-Boboshticë מכינים את המשקה מפטל.
אלבניה ידועה מאוד גם בקונייאק המשובח שלה, Skanderbeg שזכה בהרבה פרסים בינלאומיים.
בין המשקאות הלא אלכוהוליים תמצאו את ה-Boza (משקה מבוסס תירס) שמיוצר בצפון אלבניה, במיוחד במחוז Kukësi וסביבתו.